IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преценете рисковете от пластичната операция

30 септември 2004 13 44

Преценете рисковете от пластичната операция

Преди да се сдобиете с нова визия, обмислете добре цялата процедура, тъй като тя крие рискове.

Навсякъде на където се обърнете - телевизия, новини, филми ви преследва 'красиво лице, съпътствано със стройна фигура с умопомрачително стегнат и стърчащ нагоре бюст и холивудска усмивка' - ето това е представата на обществото за физически привлекателна жена и с всяка изминала година се увеличават представителките на нежния пол, които биха искали да се доближат до така желания образ.

Механизмът за манипулирането на женското съзнание е заложен в масовата култура, чийто център е Холивуд, но понякога изходът е дори фатален.

Но не само банковите сметки на жените олекват за скъпите операции, които ще им дадат изцяло нова визия. Все повече и повече мъже се решават на козметични операции, за да изглеждат млади и във форма. Мъжки гръдни имплантанти, ринопластика, фейс лифтинг, опъване на бръчки и смаляване на бирени коремчета са само няколко от най-популярните процедури, които мъжете често предприемат.

Ако цената е приемлива за известни личности като Бърт Рейнолдс, Елтън Джон и Майкъл Джексън, които са претърпели козметична операция, то има много други причини, поради които е по-добре да се помисли, преди да легнете на операционната маса.

Така популярната ринопластика или операция на носа е само една от дузината манипулации, които могат да си позволят заможните клиенти.(Стандартната процедура струва от няколко стотин до няколко хиляди долара и цената й се увеличава в зависимост от сложността).

Тъй като носът е най-изпъкналата част на лицето, много хора бързат да изваят съвършенство или най-малко да го подобрят. Носът се състои от кости, хрущяли и кожа. Съотношението между тях определя формата и размера му. По време на операцията за промяна на формата на носа се правят нарези вътре в ноздрите и през тях се променя формата на хрущяла и костта. В съответствие с тези промени се натъкмява и кожата.

Пациенти, които искат да придобият още по-красив вид в допълнение към естетичната носовата хирургия си правят процедури като корекция на ухо, клепачи, изглаждане на бръчки по лицето и химичен лифтинг.

[break]

Най-разпространената и най-малко травматична операция е блефаропластиката - т.нар. лифтинг на клепачите. От горния се изрязва излишната кожа, а от долния се премахва натрупания холестерол - причина за неприятните торбички. Понякога към подобна операция прибягват и съвсем млади жени, при които "тежкият" поглед се дължи на структурата на лицето. Разбира се и блеферопластиката крие множество рискове.-инфекции, сухота в очите, дори слепота, засягане на нерви и мускули в окото

Фейс лифтинга и изглаждането на бръчките на челото, също и химичния пилинг също намаляват видимо следите на годините, като по този начин връщат свежия вид на кожата и тя изглежда по-млада. Първите претендентки за хирургичен лифтинг на лицето са жените след 40-те. Но подобна намеса е възможна и след 35 години. Най-добрата възраст, според пластичните хирурзи, е след 42-45 години. Тогава е ясно от какви корекции се нуждае пациентката, а процесът на стареене не е твърде напреднал.

От козметичните процедури в помощ на тялото, най-популярни са липосукцията и 'стопяването' на стомаха. Те контурират тялото и елиминират мазнините, натрупани в проблемни зони като ханш, бедра и дупе. Ако кожата е дебела и мазна, операцията няма да е толкова успешна, колкото би била при тънка и суха кожа.

Ако се премахне твърде много мазнина, може да се наруши функцията на бъбреците, защото ще се премахне и много лимфа, течност, необходима за функционирането на органите. И с местна, и с пълна упойка рисковете са големи. Освен от инфекция, съществува и риск от образуване на тромби, които могат да запушат кръвоносните съдове.

Ако имате тежък проблем с целулита и той не може да се разреши по друг начин, освен с липосукция, ви съветваме: да направите консултация с двама-трима пластични хирурзи, преди да вземете решение.

Липосукцията може да даде фантастичен резултат, но ако е направена несръчно, може да остави 'дупки' по бедрата и корема, неочаквани 'гънки' и белези или разлика във формата на двете бедра. Пластичните хирурзи са длъжни да ви предупредят, че изтегляйки мазнини от тялото ви, изтеглят и женски полови хормони, така че това ще наруши хормоналния ви баланс и може да доведе до неочаквано окосмяване.

Не на последно място -трябва да сте подготвени за болка, която обезболяващите трудно ще премахнат.

Възрастта на жените, желаещи да увеличат размера и формата на гърдите с имплантанти, постепенно пада. Ако преди беше някъде към 35 години, сега е 20-25.

Повдигането на бюста е популярно и сред 40-50-годишните, което им дава реален шанс да се почувстват млади отново. Уголемяването, намаляването и повдигането на гърдите могат да зарадват доста пациентки, но съществуат няколко риска, които могат да помрачат това щастие.

Възможните дефекти, които се получават след мамопластика са невъзможността да се кърми бебе, неравното разположение на зърната и загубата на чувствителност.

Единственото желание е исканата форма да се получи възможно най-бързо и безболезнено, но обикновено след процедурата се изпитват болки, които след време отшумяват. При различните пациентки степента на възстановяване е различна.

Защо след като съществуват толкова рискове, толкова много хора се подлагат на козметични операции?

Не е изненада за никой, че и много хора боядисват косите си. Удовлетворението от външния вид е тясно свързано с щастието. Но дали уголемените гърди ще ви направят различен човек?Всичко е въпрос на психическа нагласа.

Помислете няколко и преценете всички възможности, преди да се хвърлите в решение, което може да промени живота ви завинаги.

КоментариКоментари